Limgroup B.V.
Asperges

Introductie MOSALIM

Persbericht Introductie en onthulling Mosalim F1 (K8650)

PERSBERICHT

 

Limgroup presenteert nieuw aspergeras "Mosalim” (K8650)

 

Limgroup presenteerde de officiële introductie van het aspergeras Mosalim aan de aspergewereld op 22.11.2023 op ExpoSE in Karlsruhe om 09:00 uur met de Hessische aspergekoningin Monique I en vertegenwoordigers van de branche.

Het is een aspergeras uit het witte aspergesegment voor het noordwestelijke klimaat. Het ras Mosalim is voor de late oogst. Mosalim is een ras met een sterke kop en een gemiddelde aspergediameter van ongeveer 22 mm. De stengels hebben een gladde, mooi gevormde buitenkant die zich duidelijk onderscheidt van de gebruikelijke variëteiten op de markt. Het nieuwe ras Mosalim staat ook voor een uniform sorteringsprofiel. Bijzonder is de hoge startopbrengst, waardoor het ras ook een hoge totaalopbrengst heeft. Het aspergeloof van Mosalim kenmerkt zich als gezond en groeikrachtig. Een variabel oogstritme van bijvoorbeeld 2 dagen, afhankelijk van de temperatuur, is bij dit ras geen probleem.

Het is mogelijk om Mosalim in verschillende teeltvarianten te telen om efficiënt te kunnen oogsten, bijvoorbeeld in een dubbele rij. Het ras moet geplant worden in een standaard enkele rij met 5 planten per meter. De plantdiepte kan variëren tussen 15 cm en 25 cm, afhankelijk van hoe vroeg er gestart moet worden. Er zijn geen speciale vereisten voor optimaal succes, een goede basisvoeding moet de basis zijn en zandige locaties die niet gevoelig zijn voor wateroverlast genieten de voorkeur.

 

"EINDE PERSBERICHT”

object 25_IMA8526.jpg
IMG_2799.JPG